Прикарпатців застерігають від небезпечного земляка, що пропонує роботу закордоном, а насправді везе в рабство

23.02.2018 23:39   Джерело: Franyk.city
Опубліковано : Патрік Скеля

На сьогоднішній день, безліч прикарпатців, тай українців загалом, їздять заробляти гроші в іншу країну. Багато хто не бажаючи покидати дім на багато років, шукають тимчасову чи сезонну роботи в ближніх Польщі, Чехії, пише - Franyk.city.

Звичайно, що не кожен має хороших знайомих чи надійну компанію, з котрими можна разом поїхати до перевіреного вже кимось роботодавця і бути спокійним, що робота  справді буде нормальна і в кінці за неї заплатять гроші. Тому багато хто, не маючи до кого звернутися, шукають роботу по оголошеннях в інтернеті. Благо, попит завжди породжує пропозицію, і перевізників, що обіцяють хороше робоче місце закордоном, справді багато. Звичайно це не безкоштовно, такі вакансії завжди коштують певну суму грошей, але якщо робота оплачувана і умови проживання хороші, то чому б і не заплатити.

Та гірше, якщо доведеться натрапити на звичайних аферистів, котрих зараз теж чимало. Такі люди пропонують «золоті гори», обіцяють шалені заробітки, а потім везуть в таку собі тюрму. Люди працюють понаднормово, і ще й в кінці ніхто їм за це нічого не платить.

Про одного такого афериста і з’явилася інформація в мережі. Один з заробітчан, скаржиться на такого собі, Романа Баранівського, що проживає у селищі Войнилів, Івано-Франківської області.  Чоловік каже, що мав за нещастя потрапити на гачок до Романа і поїхати з ним на роботу. Перевізник обіцяв хороші умови і гарну заробітню плату, а натомість привіз людей в банальне рабство. Як тільки людей привозять на місце, зв'язок з перевізником зникає і заробітчани залишаються працювати в жахливих умовах, а відпрацювавши пару місяців, ще й не отримують за це грошей.

Потерпілий додав також, візитівку так званого Романа і застерігає всіх охочих заробити кошти закордоном, остерігатися цього чоловіка.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Franyk.city