На Прикарпатті судитимуть землевпорядника, який нашкодив державі на 150 тис. грн

26.01.2018 23:46   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля
Івано-Франківська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо землевпорядника, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем») Кримінального кодексу України, пише - Бліц-Інфо.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 48-річний чоловік, працюючи на посаді спеціаліста-землевпорядника однієї із сільських рад області, в силу свого службового становища достеменно знав про те, що на території села знаходиться земельна ділянка, яка на підставі державного акта про право постійного користування землею, виданого на підставі рішення Арбітражного суду Івано-Франківської області від 12.04.1994, надана в постійне користування Прикарпатській державній сільськогосподарській дослідній станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області. 

Однак, порушуючи нормативні документи, які регламентують порядок надання земельних ділянок, та свою посадову інструкцію, зловживаючи службовим становищем та діючи умисно, всупереч інтересам служби, будучи уповноваженим забезпечувати виконання законів України та здійснення контролю за додержанням вимог земельного законодавства, діючи в інтересах фізичних осіб, з метою сприяння їм у незаконному отриманні земельних ділянок у власність, указаний землевпорядник вніс на розгляд сільської ради проекти рішень щодо передачі останнім земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель комунальної власності, хоча достовірно знав, що дані земельні ділянки не відносяться до земель комунальної власності та знаходяться в постійному користуванні вищевказаної дослідної станції.

Таким чином, внаслідок протиправних дій землевпорядника спричинено збитки державним інтересам в особі Прикарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України на загальну суму 151 тис. 735 грн.

Довідково: санкція вказаної статті передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews