Мер Франківська хоче показово вакцинувати від кору двох чиновників

16.01.2018 10:44   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
Найбільша проблема в Івано-Франківську зараз є збільшення захворюваності на кір.

Про це сьогодні, 16 січня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомила начальник управління охорони здоровя Марія Бойко, пише - Бліц-Інфо.

За її словами, станом на 15 годину 15 січня на кір захворіли 45 осіб, з них 17 дітей зі школи в Опришівцях. Ще 6 випадків зареєствано на сьогоднішній ранок. Це діти із дошкільних закладів.

Читайте також

Небезпечний вірус: за два тижні на Прикарпатті зареєстровано понад 200 зверненнь з підозрою на кір

«Всього під наглядом перебувають 87 осіб із діагнозом кір. З них 65 діти до 18 років, решта – дорослі», - зауважила чиновниця.

Набільше дітей захворіли у школі № 6 – 17 випадків та четверо з школи №1. Також по одному випадку зареєстровано у медичному коледжі та коледжі технології та бізнесу.

«Ми трохи можем мати скривлену ситуацію, адже є випадки коли люди звертаються прямо у інфекційну лікарню, тож ми дізнаємось про них пізніше», - акцентує Бойко.

Вона зауважила, що наразі є приблизно 600 доз вакцини. Ще 500 - в резерві. Загалом у області є 7 тисяч доз вакцин. За словами Бойко, у області є райони в яких немає вакцини.

«Вчора у кабінеті щеплень був ажіотаж, всі хотіли щепити дитину», - додала Марія Бойко.

Водночас Руслан Марцінків зазначив, що треба взяти двох чиновників і на камери вакцинувати від кору, щоб показати батькам, що це безпечно.

Окрім того міський голова наголосив, що у місті немає бути поділу дітей, як у Києві, коли дітям без щеплень заборонили відвідувати навчальні заклади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо