Таргани, грибок та запах сечі: в таких умовах утримують одиноких пенсіонерів в Більшівцях (Відео)

08.01.2018 10:43   Джерело: Версії
Опубліковано : Патрік Скеля

Стіни в цвілі, залізні миски. Так сьогодні виглядає відділення стаціонарного догляду в селі Більшівці, Галицького району, де живуть кілька десятків самотніх людей похилого віку. Шокуючі подробиці стали відомі після візиту регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Відділення стаціонарного догляду за людьми похилого віку розташоване в селі Більшівці. Сьогодні там проживають 42 одиноких пенсіонера. Майже половина – прикуті до ліжка. Днями туди без попередження приїхала перевірки на чолі із регіональним представником омбудсмана, пишуть - Версії з посиланням на ОТБ Галичина.

«Те, що я побачила в Івано-Франківській області – це, на жаль, є найгірший заклад. Найбільше нас вразив при вході в приміщення запах сечі. Таргани просто всюди: на дверях, на підопічних лазять, по ліжках, на стінах, на вікнах», – розповіла Світлана Дем’янчук, координатор зі зв’язків з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області.

Крім тарганів, в закладі порушені майже всі санітарні норми: грибок і цвіль на стінах, зношена білизна, старі матраси. Керівник відділення стверджує, що цвіль на стінах через те, що протікав дах, його полагодили, а ось ремонт в кімнатах зробити ще не встигли.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Версії  




ОТБ Галичина

Радіо

TeNews Radio УХ Радіо

Архів новин

Вверх
Вниз