На Тисмениччині скаржаться на вантажівки, через яких тріщать будинки

25.12.2017 19:40   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

популярне


22 грудня у Тисмениці відбулась сесія районної ради. Голова райради Тетяна Градюк зачитала звернення до голови РДА Івана Семанюка, пише - Галицький кореспондент.

У ньому йшлося про те, що до неї звернулися жителі її рідного села Хом’яківки щодо діяльності фермерського господарства «Фортуна». Люди скаржаться, що воно, здійснюючи свою господарську діяльність використовує для проїзду дорогу місцевого значення без дозволу на це мешканці вулиці Волоимира Великого та сільської ради.

Від руху великогабаритного транспорту утворилися великі щілини в будинках мешканців, що може призвести до їх руйнування. Також утворюється велика кіптява з пилюки, яка шкодить здоров’ю.

Ще 15 листопада Хом’яківська сільська рада прийняла рішення про заборону  проїзд великогабаритного транспорту на вулиці Володимира Великого та встановила відповідні дорожні знаки. Втім працівники фермерського господарства їх ігнорують.

«Зі змісту листа ПАТ «Тисменицягаз» від 27 листопада випливає, що на вул. проходить поліетиленовий газопровід низького тиску, який встановлено не у футлярі, оскільки дорога не була призначена для проїзду багатотонних вантажівок. Експлуатація газопроводу за таких умов загрожує виникненню аварії, наслідки якої можуть бути непередбачувані, враховуючи те, що поруч житлові будинки. Відомо, що у 2012 році РДА дала дозвіл «Фортуні» будівництво та облаштування ставків задля риборозведення», – йдеться у зверненні.

Тож Тетяна Градюк просить вивчити це проблемне питання та допомогти його вирішити.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент