Блаженніший Святослав звернувся до франківців і благословив наріжний камінь під будівництво дитячого садочка

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав побував у Івано-Франківську.

23.12.2017 21:40   Джерело: МІСТО
Опубліковано : Патрік Скеля

Блаженніший Святослав у п’ятницю, 22 грудня, під час своєї проповіді до вірних у рамках відвідин парафії святих Кирила і Методія, що в Івано-Франківську, зауважив:

Подія, яку ми сьогодні святкуємо, відбулася в тайні, далеко від свідомості людини, десь у глибині істоти матері Пречистої Діви Марії св. Анни. Але ця подія має вселенське значення. Вона переходить за межі простору і часу, і стає не тільки святом жінки, яка була безплідна, але отримує вістку про те, що вона під серцем носить нове життя. Ця подія є щось більше ніж радість тільки однієї родини Йоакима і Анни, вона має велике значення для мене і для вас, бо має вселюдське, вселенське, історичне значення.

У Літургії з нагоди завершення Ювілейного року фатімських об’явлень взяли участь також Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин, Єпарх Стрийський Кир Тарас Сеньків, а також численне духовенство із Згромадження Воплоченого Слова та священнослужителі Івано-Франківської Архієпархії, пише - МІСТО.

Для того, щоб ми зрозуміли, чому ми сьогодні через тисячі років після тої події знову її згадуємо і святкуємо, ми повинні прислухатися до Слова Божого. Змістом сьогоднішнього свята є благовість перемоги – перемога добра над злом, перемоги чистоти над нечистю і всім тим, що постає на Бога. Сьогоднішнє свято є свято сили добра, – такими словами звернувся Предстоятель до вірних на початку своєї проповіді.

Проповідник також наголосив, що остаточна перемога виявиться вкінці віків, як пише св. Іван Богослов у своєму «Апокаліпсису» про жінку, одягнену в сонце, яка перемагає диявола. Богослови бачать в цій жінці як Пречисту Діву Марію, так і Церкву. Це Боже людство, яке через хрещення, народжується для нового життя.

Я сьогодні приїхав до вас, щоби урочисто завершити ювілейний рік, присвячений 100-річчю об’явлень Матері Божої у Фатімі. Ми починали цей ювілейний рік там, разом з усіма східними католицькими єпископами Європи. На цю прощу з’їхалися наші прочани, наші емігранти з центральної і західної Європи, які вперше провели свій з’їзд. І там я звернувся до них тими словами, якими Діва Марія звернулась до дітей: «Ви хочете каятись і молити Бога за грішників? Чи ви хочете жертвувати свої діла покути, свої страждання за навернення Росії?» Мої люди сказали мені: «Хочемо!», – поділився спогадами Патріарх.

За його словами, фатімські об’явлення говорять нам про Україну. Пресвята Богородиця попереджала нас про час великої війни, про те, що ці диявольські ідеології, які йшли з Росії, будуть небезпечними усім. Вона просила дітей, щоб вони стали учасниками перемоги добра над злом. І цей заклик стосується абсолютно кожної людини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: МІСТО