40 тис грн за неналежне паркування і дві евакуйовані автівки – у Франківську розповіли про паркомісця осіб з інвалідністю

22.12.2017 19:54   Джерело: Репортер
Опубліковано : Патрік Скеля

популярне


У середу, 20 грудня, патрульні Франківська розповіли про посилення відповідальності за паркування на місцях осіб з інвалідністю, пише - Репортер.

З 26 жовтня винесено 41 постанова на понад 40 тис грн за неналежне паркування і евакуйовано дві автівки.

На зустрічі розповіли, що патрульні спільно з активістами проводили експерименти: чи може пасажир з інвалідністю сісти в автівку на звичайних паркомісцях. Як виявилося, можна поцарапати машину по сусідству. Двері потрібно відкривати на повну, бо візок займає місце, і людина, яка допомагає пересісти з візка, теж потребує більше місця.

«Ми хочемо, аби на нас звертали увагу, – говорить Микола Макар. – 10% паркомісць на кожній парковці мають бути відведеними для осіб з інвалідністю. Проблема актуальна. Ми щойно під’їхали до «Убрану» і парковка зайнята. На місці для осіб з інвалідністю стоїть якийсь джип. Теоретично патрульні можуть цю машину евакуювати».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Репортер