У Франківському будинку шукали наркотики, а знайшли полонених

12.12.2017 12:26   Джерело: Франик
Опубліковано : Патрік Скеля

Таку інформацію повідомило Головне управління національної поліції Івано-Франківської області. В декількох будинках міста проводилися санкціоновані обшуки, у зв’язку з інформацією про виготовлення та збут наркотичних речовин.

Та окрім наркотиків, правоохоронці виявили біля тридцяти дорослих людей, яких насильно утримували в даному приміщенні з певними корисливими мотивами.  Половина з них стверджують, що утримання і справді було насильним, від них забрали особисті речі, засоби зв’язку і документи. Серед потерпілих були, як чоловіки так і жінки. Всі вони мешканці міста і області. Їх наразі звільнено і відправлено додому, повідомляє - Франик.

Власники будинку, позиціонували себе, як клініка від наркотичної  і алкогольної залежності. Буцімто люди, котрих виявили правоохоронці, насправді не полонені, а наркозалежні і перебувають на лікуванні. Однак звичайно ніякого документального підтвердження чи ліцензій правоохоронці не побачили, а відтак власників приміщення затримано. За цією справою відкрито кримінальне провадження за статтею 317 , яка передбачає до 5 років тюремного ув’язнення.

Варто згадати, що декілька місяців тому, у інших містах України, правоохоронці виявили низку схожих підпільних реабілітаційних центрів. Вони діяли під виглядом благодійних організацій і начебто допомагали людям побороти алкогольну і наркотичну залежності. Насправді людей використовували, як рабів. Змушували безкоштовно працювати на будівництві і інших важких фізичних роботах. За непокору – били. Родичам, які самі ж і передавали своїх близьких псевдо лікарям, не повідомлялися адреси клінік.

Тоді з шести виявлених реабілітаційних центрів, було звільнено близько 90 осіб з різних міст України. Були серед них і мешканці Івано-Франківської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Франик