У Франківську планують перейменувати п’ять вулиць

08.12.2017 20:38   Джерело: WestNews
Опубліковано : Патрік Скеля

5 грудня, обговорювався проект рішення Івано-Франківської міської ради «Про внесення змін в п.1. рішення міської ради від 21.10.2016р. № 298-8 «Про найменування вулиць».

Розробником даного проекту виступив  Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини міськвиконкому, пише - WestNews.

Задекларована мета проекту – приведення до вимог Закону України «Про присвоєння юридичним особам права власності та об’єктам імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв та дат історичних подій» та Порядку найменування та перейменування назв об’єктів благоустрою у м.Івано-Франківську.

На обговоренні виступила Лосюк Світлана, заступник директора департаменту містобудування.

На громадському обговорені попросили вирішити питання щодо вулиць Ребета і Побутової. Адже часто на останню кажуть, що це Ребета.

«Коли одна особа почала робити документи, то вказала вулицю Палієва, проте виявилося, що ця вулиця є, але в іншій частині міста. Тому, щоб люди не плуталися слід перейменувати її на Терлецького», – наголосила вона.

Проект рішення передбачає внесення змін до пункту 1 рішення міської ради від 21.10.2016р. № 298-8 «Про найменування вулиць» в частині найменування «вулиця Весняна- Проектна 1 (Садова) – вулиця Дмитра Палієва» та викладення його в редакції: «Найменувати вулиці та провулки, що передбачені детальним планом території «Садівницьке товариство «Сад № 4» в межах вулиць Весняної– Весняної-Проектної 1–р.Бистриці Надвірнянської (мікрорайон «Опришівці») в м.Івано-Франківську: – вул. Весняну-Проектну 1 (Садова) – на вул. С.Терлецького; – вул. Проектну Південну – на вул. Південну; – вул. Проектну Східну – на вул. Павла Шандрука; – пров. Проектний Весняний – на провулок Весняний».

З проектом рішень можна ознайомитися ТУТ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews