Івано-Франківська облрада буде судитися з ОВК через 85-го депутата

07.12.2017 22:39   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля
На наступній сесії обласної ради депутати розглянуть рішення, щодо того, аби доручити Олександру Сичу звернутися до суду з позовом проти ОВК.

Йдеться про визнання протиправною бездіяльність голови обласної виборчої комісії та зобов'язання до вичнення дій, пише - Бліц-Інфо.

Другим рішенням обласна рада звертається до Цетральної виборчої комісії з проханням урегулювати ситуацію з постановою ОВК щодо визнання Ткачук обраним депутатом і прийняти коректну постанову з порушеного питання.

"Звертаємось до ЦВК, яка є постійно діючим колегіальним державним органом, як до виборчої комісії вищого рівня для всіх виборчих комісій з усіх місцевих виборів про врегулювання питання виконання постанови Івано-Франківської ОВК від 17 жовтня 2016 року № 48 "Про визнання обраною та реєстрацію Ткачук М.М. депутатом Івано-Франківської обласної ради на чергових виборах депутатів обласнох ради 26 жовтня 2015 року", оскільки вважаємо, що вона прописана некоректно, що унеможливлює її виконання", - йдеться у зверненні.

У зверненні також наголошується, що Марія Ткачук подала позов до суду, щодо визнання бездіяльності обласної ради з цього питання і якщо суд його задовільнить то обласна рада опиниться у правовій колізії.

"Потрібно буде виконати рішення суду і визнати її депутатом, що у свою чергу зробить нелегітимною обласну раду, адже всі рішення прийняті у складі 85-ти депутатів будуть незаконні. Відповідно така ситуація спричинить соціально-політичну, суспільну та економічну кризу в області", - пояснюють у документі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо