Франківська студентка винайшла смачні ліки від дуже поширеної хвороби

07.12.2017 18:37   Джерело: Франик
Опубліковано : Патрік Скеля

Взагалі Франківщина славиться своєю талановитою молоддю. Наші хлопці та дівчата їздять на різноманітні конференції,  міжнародні форуми, співочі і телевізійні проекти. І ось ще одна представниця Івано-Франківською області, підтверджує, що майбутнє в надійних руках. У Прикарпатському університеті на факультеті природничих наук, одна із студенток винайшла диво-жуйку, яка повинна лікувати пародонтоз, пише - Франик.

Пародонтоз – це захворювання ясен, що може призвести до випадіння навіть повністю здорових зубів. За статистикою в Україні, ним хворіють майже 90 % людей, найчастіше ті хто досягнув 30-річного віку.

І от франківська студентка придумала вирішення цієї проблеми.  ЇЇ винахід – жуйка з певного виду меду. Жуйка має бактерицидний ефект і при регулярному вживанні, повністю долає хворобу.

Окрім карамелізованого меду, студентка додає також: віск, пергу, пилок та трішки прополісу. Властивості карамелізованого меду, винахідниця досліджувала тривалий час. Його дія справді цілюща.  Але для того, щоб мед давав лікувальну дію, потрібно його тримати в роті більше 10 хвилин. Найзручніше було  перетворити його в жуйку. Дівчина спробувала довести все до потрібної консистенції, і за декілька спроб, жуйка таки вдалася.

Першими винахід спробували друзі і одногрупники дівчини. Стверджують, що смак дуже приємний і не схожий ні на що.

Цю ідею дівчині підказав один з професорів університету – Сергій Курта. Він сам довго намагався знайти ліки від пародонтозу.  Тепер спільно із студенткою все зафіксували і перетворили у повноцінний науковий проект. Професійні фахівці дослідили жуйку і відзначили її лікувальні властивості. У дослідження було залучено десять людей з ознаками пародонтозу,у всіх виявили значні покращення, після певного часу вживання жуйки.

Винаходом вже цікавляться інвестори. Для запуску повноцінного виробництва наразі потрібно 210 000 гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Франик