Екстрасенс із Прикарпаття має намір балотуватися на посаду голови ОТГ

29.11.2017 13:05   Джерело: Панорама Прикарпаття
Опубліковано : Франківський Новинар

27 листопада відбулось засідання Делятинської територіальної виборчої комісії. У порядку денному було питання щодо реєстрації кандидата на посаду голови Делятинської об’єднаної територіальної громади Михайла Ерстенюка, - пише Панорама Прикарпаття.

Рішення про висування Михайла Ерстенюка з усіма необхідними документами прийняла та подала до виборчої комісії Надвірнянська районна організація “Солідарності”, йдеться у повідомленні прес-служби Івано-франківської териоріальної організації БПП “Солідарність”.

“В ході розгляду питання комісією було прийнято ряд рішень, спрямованих на затягування, чи навіть саботаж реєстрації кандидата на посаду голови ОТГ, які до того ж суперечать чинному законодавству. Зокрема, йдеться про вимогу подачі копії третьої сторінки паспорта громадянина України Михайла Ерстенюка, попри те, що це суперечить чітко визначеному Законом України “Про місцеві вибори” переліку необхідних для реєстрації документів, вимогу подачі довідки про відсутність у кандидата на посаду  голови ОТГ судимості на підставі відверто фіктивних скарг тощо.

Зрештою, комісія не прийняла жодних рішень та перенесла розгляд питання щодо реєстрації Михайла Ерстенюка кандидатом на посаду голови Делятинської громади на 29 листопада, попри те, що відповідно до чинного законодавства не володіє такими повноваженнями. Адже щодо уже внесеного у порядок денний питання виборча комісія зобов’язана прийняти рішення про реєстрацію або ж відмовити у реєстрації кандидата на посаду голови ОТГ”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

У БПП відзначають, що головою комісії є представниця політичної партії “Батьківщина”, яка до того ж на попередніх виборах була зареєстрована членом Переріслянської виборчої комісії. Оскільки ж членом територіальної виборчої комісії може бути виключно особа, зареєстрована як мешканець відповідного населеного пункту, то для її реєстрації головою представниця “Батьківщини” повинна була змінити офіційне місце проживання.

“Постає цілком закономірне питання про політичну вмотивованість дій голови територіальної виборчої комісії, а також щодо того, чи не реєструвалась вона на відповідну посаду з конкретною метою – не допустити кандидата від “Солідарності” до виборів на посаду голови Делятинської ОТГ”, – інформує прес-служба партії.

Раніше повідомлялося, що депутат Івано-Франківської облради Михайло Ерстенюк був відомим екстрасенсом, рекламував себе як “феномен паранормальних явищ”. У минулому він представлявся доктором Ерстом – “одним з 10 феноменів світу в галузі психології “.

На Надвірнянщині, звідки родом Ерстенюк, досі вважають, що він цілитель-екстрасенс. Колись “надзвичайними здібностями” навіть заробляв у Канаді. Втім, на голову виборчої комісії від “Батьківщини” надзвичайні здібності кандидата, схоже, не подіяли.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Панорама Прикарпаття